Fonduri europene pentru modernizarea Maternității Buna Vestire din Galați

Distribuie articolul


Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” din Galați va fi modernizat cu fonduri europene.

Este vorba despre un proiect în valoare de aproape 9 milioane de lei. În paralel, în maternitatea gălățeană se desfășoară alte două proiecte cu fonduri europene.


Autorităile locale anunță că a fost semnat un nou contract de finanțare europeană, în valoare de 8,6 milioane de lei, pentru modernizarea Maternității „Buna Vestire”.

Sunt vizate în cadrul proiectului ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” lucrări la trei dintre corpurile de clădire: pavilionul B (ginecologie și ATI), corpul administrativ și corpul pentru centrală.


„Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă la clădiri, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii, lucrări de management energetic pentru clădiri și măsuri conexe”, a anunțat Biroul de presă al Primăriei Galați.


Termenul pentru implementarea proiectului este 31 martie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local.


La Maternitatea „Buna Vestire” mai este implementat un proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului.

Totodată, în luna iunie a fost semnat și un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unității cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns