O axă rutieră a județului Galați va fi reabilitată cu fonduri europene

Distribuie articolul


Un tronson rutier care străbate județul Galați de la nord la sud va fi reabilitat cu fonduri europene. În prima fază sunt alocați banii pentru realizarea documentației necesare, iar ulterior vor veni fondurile necesare lucrărilor. Pentru reabilitarea a 61 de kilometri de drum, autoritățile vor plăti peste 40 de milioane de euro.


Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, în vederea pregătirii proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcţional de interes judeţean DN24D – Bălăbăneşti – Bălăşeşti – Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – intersecţia cu DN25 (pod sat Traian)”.


Este vorba despre un tonson rutier care are peste 61 de kilometri


„Este vorba despre modernizarea a peste 61 de km de drum județean, în cadrul unei investiții estimată la peste 40 de milioane de euro, bani europeni pentru care avem deja garanția că îi vom obține în cadrul noului exercițiu financiar. Acest proiect este deja înscris pe o listă predefinită de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că această importantă investiție va fi cu siguranță finanțată. Însă, până la deschiderea noilor apeluri de finanțare, trebuie să avem finalizată toată documentația tehnico-economică, la care se lucrează deja, procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui proiectant fiind finalizate de aproximativ trei luni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.


Contractul de finanțare pentru elaborarea documentației tehnico-economice a fost semnat de către ADR Sud-Est și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Foto: Facebook Costel Fotea


Distribuie articolul

You May Also Like