Judecat pentru trafic de influență

Distribuie articolul

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) ofiţerii Serviciului Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările în acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi dispunând trimiterea în judecată a inculpatului în stare de libertate.

„În fapt, inculpatul B.G.D. a solicitat şi a primit de la martorul denunţător R.N. mai multe sume de bani, lăsându-l să creadă că are influenţă şi va interveni pe lângă funcţionari din cadrul SPCRPCIV Galaţi în scopul obţinerii unei programări preferenţiale, la o dată favorabilă, în vederea susţinerii examenului auto pentru categoriile C şi E şi facilitării obţinerii permisului de conducere”, se spune în comunicatul DGA.

Conform rechizitoriului procurorilor de la Tribunalul Galați, inculpatul a solicitat şi a primit de la denunţător, în septembrie 2016, suma de 100 de lei, în vederea obţinerii unei programări la o dată favorabilă.

Pe 22 februarie 2017, bărbatul a primit de la aceeaşi persoană suma de 250 euro, în vederea facilitării obţinerii permisului de conducere. Din această sumă a reţinut 50 de euro pentru a obţine o programare a examenului auto la o dată convenabilă, restituind diferenţa de 200 de euro.

„Totodată, la data de 12.04.2017, inculpatul a solicitat şi a primit de la martorul denunţător încă 250 euro pentru a interveni pe lângă un funcţionar public din cadrul SPCRPCIV Galaţi, cu care martorul urma să susţină examenul auto, în vederea facilitării promovării probei practice”, se mai precizează în comunicatul DGA.


Distribuie articolul

You May Also Like