FESTIVALUL DULCIURILOR LA TG. BUJOR

Distribuie articolul

Satul Moscu de la Tg. Bujor a găzduit duminică Festivalul Dulciurilor. Intrat deja în tradiția locală, festivalul a reunit la start peste 60 de gospodine din Moscu, Umbrărești și Tg. Bujor, care au prezentat peste 80 de sortimente de prăjituri, plăcinte și cozonaci. Evenimentul nerecomandat diabeticilor sau celor aflați la dietă s-a bucurat de un real succes, fiind asezonat cu momente de muzică și dansuri populare, jocuri și concursuri pentru copii.

Competiția în sine, concursul de dulciuri a dat mari bătăi de cap juriului, departajarea concurenților fiind extrem de grea. De menționat este faptul că în competiție s-au înscris și copii, dar și bărbați, ce-i drept puțini, dar curajoși și pricepuți în ale gastronomiei. Au fost prezentate dulciuri dintre cele mai diverse, de la tradiționalele poale în brâu, gogoși, plăcinte cu brânză și stafide, faguri cu gem sau nuci cu cremă până la modernele torturi și prăjituri la rece sau din bucătăria internațională, Tiramisu sau Panacota.

Marea câștigătoare a concursului a fost doamna Licuța, una dintre gospodinele veterane de la Moscu. La venerabila vârstă de 71 de ani, doamna Licuța și-a adjudecat marele premiu cu niște poale-n brâu ca pe vremea bunicii, care au făcut senzație, dar și răspunzând cu brio celorlalte provocări din concurs, cot la cot cu mai tinerele sale competitoare.
Festivalul Dulciurilor de la Moscu, ajuns anul acesta la a V-a ediție, a fost patronat de Primăria din Tg. Bujor și Biserica din Moscu.


Distribuie articolul

You May Also Like