Unitatea mobilă ATI a sosit la Galați

Distribuie articolul

Unitatea mobilă ATI a sosit la Spitalul Județean din Galați pe parcursul nopții. Aceasta va fi folosită la tratamentul persoanelor infectate cu coronavirus. Unitatea are 12 paturi de terapie intensivă complet echipate.

Unitatea de Terapie Intensivă a fost amplasată în curtea Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei. Aceasta va fi alimentată de la instalația de oxigen a spitalului. În interior vor fi primiți doar pacienți infectați cu coronavirus, aflați în stare gravă. Capacitatea unității mobile este de 12 paturi.

„În această noapte, Terapia Intensivă Mobilă a ajuns la Galați! Cetățenii județului Galați au primit ajutorul solicitat de la Guvernul României, având acum la dispoziție încă 12 posturi ATI, destinate salvării vieții”, a anunțat, pe Facebook, prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în spitalele din orașul Galați nu sunt decât opt locuri destinate persoanelor aflate în stare gravă, infectate cu coronavirus. În prezent, toate paturile de la Terapie Intensivă, secția Covid-19, sunt ocupate.

VEZI VIDEO AICI

Foto&Video: Facebook Gabriel Avramescu


Distribuie articolul

You May Also Like