Vești proaste pentru studenți: programele americane de tip Work&Travel ar putea fi anulate

Distribuie articolul

Vești proaste vin de peste ocean. Potrivit Wall Street Journal, administrația Trump intenționează să introducă noii restricții în ceea ce privește călătoriile în SUA. Vizate sunt programele de schimburi culturale de tipul Work&Travel, foarte populare în rândul tinerilor români. În ultimii ani, mii de studenți din România au renunțat la vacanță și au muncit în regim part-time în America, reușind astfel să-și acopere cheltuielile de călătorie.

Reprezentanții guvernului SUA susțin că programele Work&Travel generează competiţie neloială între cetăţenii americani şi cei străini. De aceea, se vorbește despre renunțarea la programele care le permit tinerilor din lumea întreagă să muncească în America pentru perioade limitate de timp. Într-o variantă mai blândă, modificarea condițiilor de călătorie în SUA ar putea să însemne doar o serie de solicitări suplimentare pentru aplicanţi.

De asemenea, sursele citate de Wall Street Journal spun că autoritățile americane nu intenționează să umble și la sistemul de studii pentru studenţii sau elevii străini.


Distribuie articolul

You May Also Like