Fără cursuri online în viitorul an școlar

Distribuie articolul


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că în viitorul an școlar elevii vor face cursurile la școală. Cursurile online vor reprezenta o excepție și se vor aplica doar în cazul elevilor cu probleme medicale grave.


Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, cursurile care vor începe în septembrie se vor desfășura cu prezența fizică în școală a elevilor. În interior vor fi respectate regulile de protecție, inclusiv cea privind purtarea măștii.

Excepție vor fi elevii cu contraindicații medicale certificate și comorbidități. La cerere, aceștia vor putea studia online, a explicat ministrul Educației.


Ministrul Cîmpeanu a mai spus că discuțiile privitoare la cursurile online pentru toți elevii vor fi purtate doar în cazul unor „evoluții epidemiologice complet atipice”.


„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începând cu 13 septembrie”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi 24.


Totodată se va renunța la scenariile care stabileau modul de organizare a cursurilor școlare.

Acestea vor fi reactivate doar dacă valul 4 al pandemiei se va intensifica în România, a precizat Cîmpeanu.

Foto: Fanatik. ro


Distribuie articolul

You May Also Like