Meteorologii anunță vijelii și averse torențiale la Galați și Brăila

Distribuie articolul


Meteorologii anunță că în cea mai mare parte a țării vor fi vijelii și averse torențiale. Printre județele vizate sunt Galați și Brăila.

Avertizarea de tipul cod portocaliu a intrat în vigoare joi, la prânz, și este valabilă până sâmbătă dimineața.


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în aproape toată țara, inclusiv în județele Galați și Brăila.

Specialiștii vorbesc despre vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale care pot să apară în intervalul 05 august, ora 12.00 – 06 august, ora 06.00.


„La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe alocuri, 40…60 l/mp”, informează Administraţia Națională de Meteorologie ANM.

O altă avertizare de vreme rea va intra în vigoare vineri, la ora 10.00, și va fi valabilă 24 de ore.


„În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp”, precizează reprezentanții ANM.


Foto: Pro Lider FM


Distribuie articolul

You May Also Like