70.000 de gălățeni au semnat pentru Klaus Iohannis

Distribuie articolul

Aproximativ 70.000 de gălățeni au semnat până la începutul acestei săptămâni pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al României.

Listele ar urma să fie depuse mâine, alături de celelalte, la sediul Biroului Electoral Central, actualul președinte fiind primul care se înscrie oficial în cursa electorală.

Conform unui comunicat de presă transmis de PNL Galați, până marți, 17 septembrie, erau centralizate 68.820 de semnături strânse din tot județul, într-o campanie ce a demarat pe data de 10 august.

”Le mulțumim tuturor celor care au decis să sprijine acest demers și le mulțumim tuturor celor care au decis să se implice direct. Ca partid, am dovedit încă o dată că ne putem mobiliza bine, că putem fi uniți și putem lucra extrem de eficient. Rămâne să reconfirmăm și în ziua votului bunele performanțe obținute la precedenta campanie electorală și, de ce nu, să le depășim. Ne propunem să păstrăm trendul ascendent astfel încât la alegerile prezidențiale din această toamnă candidatul Klaus Iohannis să fie și la nivelul județului Galați acolo unde merită: pe prima poziție în opțiunile electoratului”, a declarat George Stângă, președintele PNL Galați.

Partidul Național Liberal a obținut, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, cel mai mare număr de voturi din întreaga sa istorie locală, într-o confruntare electorală.

Astfel, după centralizarea rezultatelor de către Biroul Electoral Județean, înregistra 56.409 voturi (25,30%). A fost un număr de votanți liberali mai mult decât dublu față de precedentele alegeri europarlamentare, din 2014.

Atunci, în favoarea acestei grupări politice s-au exprimat doar 26.430 de alegători (16,98%).

La precedentul scrutin electoral prezidențial, din 2014, în turul al doilea primul în opțiunea electoratului gălățean a fost candidatul PSD, Victor Ponta, cu 162.000 de voturi (54%) iar cel de-al doilea candidatul PNL, Klaus Iohannis, cu 138.000de voturi (46%).


Distribuie articolul

You May Also Like