Aleşii locali decid azi dacă dau bani de la buget pentru stingerea datoriilor Colegiului „Radu Negru”

Distribuie articolul

Consilierii locali decid astăzi, în cadrul unei ședințe ordinare, dacă alocă bani din bugetul local pentru achitarea sumei de 290.000 de lei reprezentând titlul executoriu dat prin sentința civilă nr. 902/21.11.2016, pronunțată de Tribunalul Galați în dosarul în care Colegiul Tehnic „Radu Negru” din Galați se judecă cu firma Moldovulcan SA. Consilierii sunt chemați să aprobe mutarea sumei din fondul de rezervă în secțiunea de dezvoltare.

Istoria procesului dintre instituția de învățământ și SC Moldovulcan SA începe undeva în anul 2010, atunci când firma a efectuat lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire din liceul gălățean, dar nu și-a mai primit o parte din bani (în jur de 4 miliarde de lei vechi). Practic, firma a montat o centrală termică în liceu, a primit banii pe lucrare, după care a montat și calorifere noi, pentru care nu a mai primit bani.

În 2015, Colegiul „Radu Negru” a fost pus sub sechestru și a rămas fără utilități chiar în pragul debutului anului școlar, pentru că nu-și plătise această datorie. Consilierii locali de atunci au votat în unanimitate alocarea sumei de aproape 5 miliarde de lei vechi pentru a plăti datoriile, iar ulterior, Primăria a formulat contestație la executare, însoțită de o cerere de suspendare a executării silite.


Distribuie articolul

You May Also Like