Exercițiu militar pe Dunăre

Distribuie articolul

Mai multe nave militare execută, săptămâna aceasta, un exercițiu de amploare pe Dunărea maritimă, de la Brăila până la Tulcea, dar și pe brațele Chilia și Măcin. Se fac operațiuni de control şi inspecţie la nave suspecte, exerciţii de asigurare a siguranţei transporturilor speciale pe fluviu, dar şi exerciţii de minare-deminare.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, militarii Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie din subordinea Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu” se vor afla pe braţul Măcin, pentru a executa exerciţii de control şi inspecţie la nave suspecte, exerciţii de asigurare a siguranţei transporturilor speciale pe fluviu, exerciţii de respingere a atacului grupelor de cercetare-diversiune, precum şi trageri cu sistemele de artilerie navală de la bordul navelor.

Navele Divizionului 88 Vedete Fluviale vor desfăşura exerciţii de monitorizare a traficului fluvial pe braţele Măcin şi Chilia, exerciţii de organizare a staţionării într-un loc neamenajat, precum şi exerciţii de minare-deminare.

La acţiunile executate pe braţul Chilia, zona kilometrului 107, participă şi militari din subordinea Centrului 39 Scafandri şi din subordinea Direcţiei Hidrografice Maritime, pentru cercetarea subacvatică a braţului Chilia, în zona în care au fost descoperite, la începutul lunii aprilie, cele două mine din Al Doilea Război Mondial.

Activităţile de instruire ale marinarilor militari de la fluviu fac parte din Exerciţiul ”Danube Protector 18.08, exerciţiu care mai cuprinde şi secvenţe tactice executate de navele fluviale ale Secţiei 329 Logistică din Brăila şi de un detaşament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină.


Distribuie articolul

You May Also Like