Protest spontan la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați: aproape toți salariații au oprit activitățile obișnuite

Distribuie articolul

 

Peste 30 de persoane protestează marți, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Galați. Oamenii s-au adunat în curtea unității medicale nemulțumiți fiind de salarii. La fel ca în toată țara, ei s-au trezit cu salariile micșorate deși Guvernul le-a promis creșteri spectaculoase.

Protestul de la spitalul gălățean a izbucnit în jurul prânzului. Zeci de angajați revoltați au ieșit în curte și au refuzat să mai lucreze. Exceptându-i pe medici, salariații participă la protestul spontan.

„La protestul spontan participă 30 de persoane, sunt aproape toți cei din tură, cu excepția medicilor. În curte sunt asistente medicale și salariați de la laborator, farmacie, alte birouri. Activitatea în spital este asigurată la nivel minim, vom continua protestul, așteptăm să ne audă cineva, vom face și demersuri prin sindicat”, a declarat Mariana Petrea, asistent medical în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase

Oamenii s-au revoltat după ce au văzut fluturașii de salariu. În loc să primească bani în plus, așa cum au promis guvernanții, cei mai mulți au pierdut sume consistente.

„Salariile au scăzut dramatic. La spitalul nostru asistentele medicale șefe pierd aproximativ 800 de lei. la infirmerie pierderile sunt în jur de 200-300 de lei, iar la farmaciști este mai grav. De asemenea, la laborator pierderea salarială este în jur de 25%. Singurii avantajați sunt medicii”, a explicat Mariana Petrea.

Așadar, se extind protestele din spitale. După mișcările de protest de la Iași și București din preajma Paștelui, în această săptămână protestează cadre medicale din Galați, Craiova, Alba Iulia și Ialomița. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că au primit salarii mai mici deși guvernanții promiteau creșteri salariale foarte mari. Personalul din numeroase spitale a pierdut până la 1.700 de lei din salariu prin modificarea regulamentului de acordare a sporurilor. Practic, majorarea salarială aprobată de Guvern a fost anulată, parțial sau total, prin reducerea sporurilor. De aceea, sindicatele din domeniu au anunțat că spre finalul lunii aprilie vor organiza proteste de amploare în fața sediului Guvernului.


Distribuie articolul

You May Also Like