Declarația unică, pe ultima sută de metri. Este ultima zi în care cetățenii pot depune documentul

Distribuie articolul

Atenție, contribuabili! 31 iulie este ultima zi în care mai poate fi depusă declarația unică. Documentul poate fi completat online și, probabil, pentru ultima dată, pe hârtie. Persoanele care nu respectă termenul stabilit de stat pot fi amendate cu 500 de lei.

Conform ANAF, declarația unică trebuie completată obligatoriu de toate persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate. De asemenea, trebuie să completeze declarația toate persoanele care aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate. Sunt exceptați de la plata contribuțiilor sociale cei care obțin venituri pentru care impozitul și contribuțiile sunt reținute la sursă, de către către plătitorul de venit și care obțin venituri nete cumulate sub plafonul stabilit, de 12 salarii minime brute pe economie. Pentru depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice şi pentru plata integrală a obligaţiilor fiscale până la data de 31 iulie , inclusiv, statul acordă o bonificaţie de 5%.

Tot pe 31 iulie expiră termenul până la care cetățenii pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri. Declarația unică și Formularul 230 privind redirecționarea impozitului pe venit aveau ca termen limită de depunere data de 15 martie, dar statul a decis să prelungească termenul. În cazul persoanelor care nu depun Formularul 230, banii vor rămâne în bugetul statului.


Distribuie articolul

You May Also Like