Statul paralel: un medic susține că dispeceratele 112 pun în pericol viețile oamenilor pentru că dispecerii sunt angajați pe pile

Distribuie articolul

Ce tânguială este prin politică după nenorocirea de la Caracal. Toți crocodilii plâng pe umărul familiilor îndoliate, iar politrucii nu mai dorm nopțile căutând soluții astfel încât să nu se mai întâmple tragedii. Există o soluție care poate fi pusă în aplicare imediat: politicienii și tovarășii lor din diverse funcții publice să-și retragă nevestele, odraslele și verișorii băgați cu pile la dispeceratele serviciilor de urgență 112.

Ideea nu ne aparține. Inițiativa vine chiar din sistem și a ieșit pe gura unui medic de la Serviciul de Ambulanță din Brăila. Omul s-a săturat de problemele care se întâmplă din cauza dispecerilor și le-a dat cu declarația în cap. Cică la fiecare misiune viața pacientului este pusă în pericol deoarece angajații de la 112 nu se pricep la treabă. De ce? De aia!

„Pun întrebări aiurea, nu stai tu, dispecer, să întrebi de ce te doare, unde te doare, când te-a mai durut. Se bagă aiurea, ar trebui să facă legătura direct la ambulanță, se pierd minute prețioase. Întârzierile la cazuri sunt o regulă, de fiecare dată întârziem pentru că se pierde timpul la telefon, riscăm viețile oamenilor. Așa se întâmplă: ei pun întrebări aiurea, întârzie misiunile și pun în pericol viața oamenilor. Pe dispeceri nu-i cunosc personal, comunicăm doar telefonic, nu știu de unde îi iau, cine îi bagă acolo.”  (medicul Florin Ștefan, director medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila-sursa Mediafax)

Medicul nu a pronunțat substantivele comune politician, grangure, șmecher, aici am intervenit noi. Ne-am luat după ce se bârfește pe la colțuri și după ce știe toată lumea în ceea ce privește angajările la stat: neveste de polițiști, protejați ai politicienilor, fii și fiice de mahări, rude ale procurorilor, tineri de viitor de la partid…


Distribuie articolul

You May Also Like