UPDATE: Efectul „Caracal”: un copil a pus poliția pe jar la Tecuci

Distribuie articolul

UPDATE: La aproape 24 ore de la incident, IPJ Galați transmite un comunicat de presă referitor la evenimentul de marți, de la Tecuci. Îl redăm în continuare:

”Poliţiştii din municipiul Tecuci au identificat un minor, din localitate care, în contextul unui joc cu un prieten, a sesizat în mod fals, la numărul unic de urgență 112, că ar fi fost victima unei infracțiuni de lipsire de libertate.

La data de 30 iulie a.c., ora 14.35, Poliția Municipiului Tecuci a primit un apel telefonic, pe numărul unic de urgență 112, prin care o persoană, care afirma că se numește Dincă Marian, sesiza faptul că a fost luată cu forța de un taximetrist și este ținută în locuința acestuia, legată la ochi.

Apelul a fost localizat ca fiind efectuat dintr-un cartier de pe raza municipiului Tecuci, de pe un terminal mobil.

În urma apelului, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în  mod ilegal și, efectuând activități de investigare specifice, au identificat, la scurt timp, locația de unde a fost făcut apelul telefonic, precum și pe apelant.

Acesta, un minor de 13 ani, din municipiul Tecuci, aflat la domiciliul unor rude, a declarat polițiștilor că nu a fost victima niciunei infracțiuni și că a făcut sesizarea respectivă în contextul unui joc cu un prieten, folosind un nume fals și un telefon mobil cu cartelă prepay”, se arată în comunicatul IPJ Galați.

——————

Mobilizare generală la Tecuci, după ce o voce masculină a sunat la Poliție, s-a prezentat ca taximetrist și a anunțat că a fost răpit de clientul său și este sechestrat.

Imediat, polițiștii și jandarmii din Tecuci au împânzit orașul în căutarea taximetristului răpit.

În cele din urmă, s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Un copil de 13 ani ar fi sunat la Poliție. A fost identificat și este audiat. Poliția face anchetă în caz și va lua măsuri legale.


Distribuie articolul

You May Also Like