Decizie controversată a Tribunalului Galați: infractori periculoși, eliberați din arest preventiv

Distribuie articolul

Au fost plasați în arest la domiciliu cei șapte traficanți de droguri, reținuți noaptea trecută de ofițerii antidrog de la BCCO Galați și procurorii DIICOT.

Judecătorii Tribunalului Galați nu au considerat că traficanții de droguri prezintă pericol public și le-au dat drumul acasă.

Decizia magistraților este cel puțin discutabilă, în condițiile în care unul dintre traficanții reținuți de ofițerii antidrog era deja în arest la domiciliu, fiind acuzat de tentativă de omor. Nici de data aceasta, în cazul său, judecătorii nu au văzut pericolul public.

Toți ceilalți traficanți plasați în arest de la domiciliu, au antecedente penale, mulți având caziere impresionante, pentru furt, infracțiuni cu violență sau trafic de droguri. Printre traficanții din grupare se numără și un taximetrist. Acesta a fost pus în libertate sub control judiciar.

Pentru anihilarea grupării de traficanți, s-au făcut peste 70 de percheziții în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, la care au participat zeci de polițiști, jandarmi și procurori din cinci județe și din București, operațiunea antidrog fiind una dintre cele mai ample din ultima vreme la nivel național.


Distribuie articolul

You May Also Like