Disponibilizări cu frâna trasă. Angajații Calorgal puși pe lista neagră nu știu dacă vor primi salarii compensatorii

Distribuie articolul

La Galați, nici măcar concedierile nu sunt făcute ca la carte. Exemplul cel mai bun este la societatea Calorgal. Deși toată lumea vorbește aceste concedieri încă de anul trecut, procedurile au început cu o amânare. Primii 70 de angajați ai societății de termoficare din Galați, propuși pentru a fi trecuți în șomaj de la 1 iulie, nu au primit încă preaviz de concediere. De vină sunt autoritățile locale care au trimis cu întârziere, la Guvern, planul de disponibilizare. Documentul trebuie să fie aprobat de mai multe ministere și, în lipsa acestuia, nu pot fi acordate salariile compensatorii, conform legii.

Conform planului inițial, circa 70 de salariați Calorgal ar fi trebuit să primescă preaviz de concediere în luna iunie și să fie disponibilizați pe 1 iulie. Urmează alte două valuri de concedieri colective, pe 15 septembrie și pe 1 decembrie. În total, vor fi disponibilizați 303 angajați de la Calorgal, astfel încât societatea va rămâne cu doar 177 de salariați.

Societatea edilitară de termoficare din Galați este în pragul colapsului, după ce Primăria și Consiliul Local au decis, anul trecut, să renunțe la sistemul centralizat. De atunci, municipalitatea a acordat subvenții celor care și-au montat centrale de apartament, în jur de 8.000 de familii, și a decis să transforme 20 de puncte termice din oraș în microcentrale de cartier, investiția fiind estimată la peste un milion de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like