UPDATE/ De mâine, mai relaxați pe zona culturală și cea de vicii

Distribuie articolul

Update: Astăzi au fost raportate doar 39 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, fiind cea mai mai redusă creștere de la începutul acestui an.

——————

Ieri, sâmbătă, 23 ianuarie, a fost prima zi din săptămâna ce o încheiem astăzi în care numărul celor infectați cu coronavirus  din municipiul Galați a fost formată din trei cifre, (121).

Luni,(82 cazuri), marți(86), miercuri(66), joi(82) și vineri(57).

Și rata de incidență a cazurilor  de infectare la mia de locuitori a scăzut cu peste un punct de la începutul acestei săptămâni și până astăzi.

Am început săptămâna în curs la 3,48 cazuri la mia de locuitori în municipiul reședință de județ, marți(3,31), miercuri(3,08), joi(2,84), vineri(2,53), sâmbătă(2,23) iar astăzi, duminică(2,14).

Conform planificării, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va analiza situația municipiului Galați, expirând cele 14 zile de la ultima analiză.

 Cum situația prezintă o intrare în zona „galbenă”, adică în intervalul cuprins între incidență de 1,5 și 3 de infectări la mia de locuitori, se așteaptă o relaxare a restricțiilor ce sunt valabile pentru Galați încă de anul trecut.

 Astfel, teatrele, cinematografele, bibliotecile și alte instituții de cultură își vor putea relua activitatea la 30 la sută din capacitate.

La fel, zona de vicii- case de pariuri sportive, casino etc, la fel, la 30% grad de ocupare în interior.

 De asemenea, restaurantele în zonele interioare se vor deschide cu același grad de ocupare

 Rămân în continuare interdicțiile impuse la nivel național, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21, restricții de circulație după ora 23, masca obligatorie în spațiile deschise.


Distribuie articolul

You May Also Like