Vreme capricioasă. În următoarele zile vor fi diferențe mari de temperatură

Distribuie articolul

Iarnă și toamnă într-o singură săptămână. Asta îi așteaptă pe gălățeni și brăileni în această săptămână. Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea și anunță că după un scurt episod de iarnă, vremea se va încălzi. Potrivit prognozei, în următoarele zile se va face și mai frig.

Marți, maximele diurne vor fi în jur de 5 grade, miercuri termometrele vor arăta 2 grade, iar joi sunt anunțate 3 grade. Noaptea, temperaturile coborară sub nivelul de îngheț. În weekendul viitor se va încălzi, iar termometrele vor arăta 9 grade, sâmbătă, și 12 grade, duminică. Nu este o perioadă bogată în precipitații, dar asta nu înseamnă că nu va ploua.

Potrivit unei atenționări meteorologice de precipitații mixte și frig valabilă în următoarele 24 de ore, va ninge în nordul și centrul țării. În sudul țării, dar și în sudul Moldovei ar putea ploua și apoi se vor semnala precipitații mixte și local vor fi depuneri de polei.

„În intervalul menționat (02 decembrie, ora 07:00 – 03 decembrie, ora 10:00), aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte. În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h. În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.” (ANM)


Distribuie articolul

You May Also Like