Ministerul Sănătății ar investi în Maternitatea ”Buna Vestire”, dar nimeni nu i-a cerut-o

Distribuie articolul

Veche de mai bine de 120 de ani, Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați ar putea beneficia de finanțare din partea ministerului Sănătății, cel puțin așa susțin reprezentanții instituției. Din păcate, nimeni nu a cerut acest lucru până în prezent.

Cea mai veche maternitate din județ și una dintre cele mai vechi din țară are nevoie de îmbunătățiri în multiple sectoare, fapt ce l-a determinat pe senatorul liberal George Stângă să adreseze o întrebare pe această temă conducerii ministeriale.

O parte din unitatea medicală ar putea fi reabilitată cu sprijin european, pentru restul spațiului nefiind solicitat suportul bugetului de stat.

Consiliul local a aprobat, în septembrie anul trecut, indicatorii tehnico-economici pentru ”Relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Buna Vestire”. Municipalitatea vrea să îmbunătățească serviciile medicale prin transformarea corpului C4, degradat și nefuncțional, într-un ambulatoriu modern, pentru care speră să obțină o finanțare europeană de 16,2 milioane de lei

”Vă rog să îmi comunicați stadiul actual al proiectului, data finalizării lucrărilor și contribuția Ministerului Sănătății la această investiție”, se arată în întrebarea adresată de George Stângă în luna aprilie.

În replică, reprezentanții Guvernului spun că nu știu mare lucru și că s-ar fi implicat, dacă li s-ar fi solicitat acest lucru.

”Nu se regăsesc solicitări de fonduri pentru cheltuieli de investiții ale Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Buna Vestire Galați”, se arată în răspunsul transmis în luna mai de Dan Dumitrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Nici până în prezent proiectul de reabilitare a corpului C4 nu figurează pe lista celor contractate prin programul european Regio.  


Distribuie articolul

You May Also Like