Cursurile școlare ar putea fi organizate în corturi și containere

Distribuie articolul

Cursurile din anul școlar 2020-2021 ar putea fi organizate în corturi și containere. Este una dintre variantele dezbătute la nivelul Ministerului Educației în contextul în care este greu de crezut că epidemia de COVID-19 o să dispară curând. Reprezentanții ministerului susțin că modelul a fost implementat și în alte țări din Europa.

Regulile privind distanțarea socială sunt imposibil de respectat în condițiile în care toți elevii vor reveni la cursuri. De aceea, Ministerul Educației încearcă să găsească soluții astfel încât să-i împartă pe elevi în grupe. Prima variantă este ca elevii să meargă prin rotație la școală, dar acest lucru nu va putea fi implementat în unitățile aglomerate în care se învață deja în schimburi. De asemenea, școlile nu au spațiu suficient pentru a-i împărți pe elevi pe grupe și astfel s-a ajuns la ideea organizării de cursuri în alte spații.   

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit la postul B1TV despre variantele la care se lucrează și a anunțat că este avută în vedere cea privind amplasarea de corturi și containere în curtea școlii.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a explicat Monica Anisie.

Decizia va fi anunțată peste câteva zile.


Distribuie articolul

You May Also Like