Prima intervenție chirugicală pe inimă realizată la Spitalul Județean Sf.Apostol Andrei din Galați

Distribuie articolul

Premieră la Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați. O echipă de medici a realizat primele proceduri de cardiologie intervențională. Printre pacienți a fost un pacient de 49 de ani căruia i s-a montat un stent, după ce în prealabil a fost efectuată o coronarografie. Intervenția a fost realizată de o echipă medicală condusă de șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, dr. Lucian Câlmâc.

Prima procedură de cardiologie intervențională realizată la Galați a fost un succes.

„Toate lucrurile au mers corect, procedura a fost o reușită, iar pacientul va avea o evoluție favorabilă în continuare. Pe viitor, în măsura în care vor mai fi astfel de solicitări, voi fi încântat să asist aici, la astfel de proceduri”, a declarat Lucian Câlmâc, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul de Urgență Floreasca.

Din echipa medicală au mai făcut parte Teodor Chiscăneanu, șeful secției de Cardiologie de la Spitalul Județean, și Mihai Marinescu, medic primar cardiologie intervențională la Spitalul Județean. În acest moment, două cadre medicale gălățene efectuează stagii de pregătire în cardiologie intervențională, la spitale din Târgu Mureș și București.

Până în prezent, astfel de intervenții se făceau doar la București și Iași. Autoritățile gălățene au alocat suma de 8 milioane de lei pentru realizarea unui centru regional de cardiologie intervențională la Spitalul Județean.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns