Tensiune la PNL Galați. O scrisoare „pierdută” i-a pus pe jar pe liberalii gălățeni

Distribuie articolul

Este tensiune în interiorul organizației PNL Galați după ce consilierul local Ion Cordoneanu a trimis o scrisoare conducerii filialei. În document, liberalul face acuzații care îl vizează pe președintele PNL Galați, George Stângă. Senatorul se apară, respinge acuzațiile și spune că în interiorul partidului este democrație și fiecare membru are dreptul să formuleze opinii.

Potrivit semnatarului scrisorii, în ședința din 28 iunie a Comitetului de Coordonare Judeţean, mai multe persoane au avut o atitudine „sub standardul de civilizație” în raport cu deputatul Victor Paul Dobre, fostul lider al liberalilor gălățeni. Ion Cordoneanu îl acuză în scrisoare pe președintele PNL Galați, George Stângă, că a tolerat ieșirile neprietenoase.

„Îmi iau precauţii dinainte: nu sunt în vreun război cu nimeni şi nu sunt părtinitor, dar nu pot să nu observ că singurul responsabil de escaladarea atmosferei incalificabile din sală, în opinia mea, sunteţi dumneavoastră: preşedintele partidului, cel care prezidează de jure şi de facto lucrările Comitetului de Coordonare Judeţean, nu reacţionează în nici un fel atunci când foarte multe voci din sală se manifestă sub standardul de civilizaţie! Şi nu doar că nu încercaţi nici cel mai mic gest pentru a restabili o atmosfera civilizată, dar, în momentul în care ne-am intersectat privirile, am înţeles că ceea ce se întâmplă vă face plăcere: adversarul dumneavoastră de opinie din acea sală era agresat verbal şi asta se petrecea cu încuviinţarea dumneavoastră”, scrie în scrisoarea semnată de Ion Cordoneanu.

Senatorul George Stângă respinge acuzația și spune că astfel de discuții ar trebui să rămână în interiorul partidului.

„PNL a fost, este și va fi un partid viu, în care opinia oricărui coleg este permisă chiar dacă este incomodă. Nu sunt replici confortabile întotdeauna. Domnul consilier a spus că documentul este de uz intern și că își dorește ca dezbaterea să fie internă. Așa trebuie să fie. Partidul trebuie să iasă în public nu cu scandaluri, ci cu proiecte pentru cetățeni, să fie propuneri potrivite pentru comunitate”, a declarat președintele PNL Galați, George Stângă.

În aceeași scrisoare, Ion Cordoneanu i-a solicitat președintelui Stângă să clarifice de urgență acuzațiile care i se aduc pe rețelele de socializare privitoare la încheierea unor contracte cu administrații conduse de primari PSD.

„În ultima vreme, după cum probabil ştiţi, sunt publicate pe facebook o serie de postări care pun în discuţie contractele unei firme şi sumele destinate acestei firme pentru serviciile prestate în diferite localităţi din judeţul Galaţi şi nu numai. Aspectele vizate de aceste postări se referă atât la legalitatea modului în care ar fi fost făcute achiziţiile, cât şi la aspectele de moralitate politică ale unor asemenea practici, avându-se în vedere faptul că firma vizată ar fi beneficiat, prin atribuire directă, de contracte încheiate cu localităţi ale căror administraţii sunt conduse de Partidul Social Democrat…. Cred că trebuie să luaţi atitudine împotriva valului de afirmaţii prezentate drept dezvăluiri care afectează în mod negativ imaginea publică a unui preşedinte de partid, a unui demnitar al statului român, precum şi a colegilor de organizaţie”, a precizat consilierul PNL, Ion Cordoneanu.

În replică, George Stângă spune că nu este acționar la firma care a încheiat contractele despre care se vorbește pe rețelele de socializare.

„Mi se reproșează în anumite medii pentru că aș avea implicații la o anumită firmă. Nu este adevărat. Eu dau declarații de avere din 2012, se poate verifica din documente. Nu am nici o treabă cu această firmă, nu am fost acționar la ea și nu ma implic în activitățile comerciale. Este o asociere cu scopul de a face rău PNL. Este o mașinărie de zgomot în condițiile în care partidul a obținut cel mai mare număr de voturi din istoria PNL la nivel județean și după ce am declarat că vreau o alianță de dreapta la Galați”, a precizat liderul PNL Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like