Tatonări PNL – USR pentru un candidat comun la Primăria Galați

Distribuie articolul

Liberalii confirmă existența unor discuții pentru candidați comuni al dreptei la alegerile locale din acest an. Reprezentanții Uniunii ”Salvați România” confirmă discuțiile dar spun că nu s-a ajuns încă la analize tehnice detaliate pentru că nu se știe nici măcar dacă primarii vor fi aleși într-un tur de scrutin sau două.

Nici liberalii, nici reprezentanții Uniunii ”Salvați România” nu au nominalizat până în prezent un candidat pentru viitoarele alegeri locale. În acest context, în cadrul conferinței de presă de astăzi, consilierul local PNL, Onuț Atanasiu, a fost întrebat dacă partidul său a luat o decizie.

”Există un sondaj pe care l-a făcut PNL de la nivel național, e în curs de analiză. Va fi un vot dat în Consiliul Permanent Național pentru desemnarea candidatului”, a declarat Atanasiu. Conform acestuia, sondajul i-a măsurat pe liberalii Onuț Atanasiu, Petrișor Potec, Alexandru Șeban, Ștefan Baltă și Silviu Bacalum. Până pe 1 martie, ar urma să fie anunțați candidații din toate municipiile reședință de județ din țară Întrebat dacă s-a luat în considerare un candidat comun al dreptei, consilierul liberal a confirmat că există discuții pe subiect. ”Pe partea de dreapta suntem deschiși oricărei colaborări, au existat discuții, tatonări, dar nu oficiale. Cu siguranță că vor mai fi până la momentul depunerii listelor. Cu USR s-au purtat o serie de discuții, doar la nivel de tatonare, nu la nivel de protocol, de realizare a unei alianțe. De la București nu există un OK dat pentru acest tip de alianță dar nu există nici o restricție”, a spus Atanasiu.

Dialogul pe subiectul unui candidat comun este confirmat și de deputatul USR de Galați, Bogdan Rodeanu.

”Au existat discuții, dar trebuie mai întâi văzut ce se va hotărî în privința alegerilor, dacă vor fi sau nu două tururi. Apoi, trebuie un cadru legal, aprobat de cele două partide, forurile de conducere trebuie să aprobe alianțele locale. Suntem deschiși unui dialog”, a spus Rodeanu.

Conform acestuia, și în cazul Alianței USR – PLUS decizia referitoare la candidați se va lua în aproximativ o lună, ca și în situația PNL.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns