După ploi vine canicula. Specialiștii avertizează că temperaturile vor crește foarte mult

Distribuie articolul

Va fi foarte cald în următoarele zile. Specialiștii de la Administrația Națională pentru Meteorologie anunță că după o perioadă cu precipitații abundente, România va fi lovită de caniculă. La Galați, temperaturile se vor apropia de 40 de grade Celsius.

Meteorologii au emis o informare care îi atenționează pe români despre pârjolul care vine. În următoarea perioadă vor fi zile toride, avertizează aceștia.

„Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice, sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade și vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Notă: Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie”, au anunțat reprezentanții ANM.

În următoarele zile, la Galați, temperaturile vor fi în creștere. În weekend se va ajunge la 36 de grade, iar la începutul săptămânii viitoare termometrele vor arăta chiar și 38 de grade.


Distribuie articolul

You May Also Like