Ce români nu vor avea concediu de Crăciun și Revelion

Distribuie articolul

Vă vine sau nu să credeți, nu vor pleca în concediu în timpul sărbătorilor de iarnă politicienii. Nu toți și nu pentru că așa vor ei. Este vorba despre parlamentarii PNL care au fost anunțați de președintele partidului să-și anuleze planurile de vacanță pentru luna decembrie. Ludovic Orban le-a solicitat deputaților și senatorilor liberali să nu plece nicăieri în perioada următoare.

De „vină” este proiectul de buget care trebuie adoptat până la finalul anului, așa cum a stabilit premierul Orban. Șeful Guvernului ar vrea ca legea bugetului de stat pentru anul 2020 să intre în procedură legislativă în intervalul 15 – 20 decembrie, iar votul final să fie între Crăciun și Revelion. Asta presupune asigurarea unui cvorum în Parlament, atât în comisii, cât și în plen.

Discuțiile au fost purtate în cadrul Biroului Executiv PNL desfășurat luni, la Parlament. Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor liberali să vină la muncă în perioada sărbătorilor, deși există și o variantă de criză: Guvernul și-ar putea asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat.


Distribuie articolul

You May Also Like