O stație peco a sărit în aer în mijlocul Galațiului

Distribuie articolul

Explozie urmată de incendiu la o stație PECO dezafectată, aflată la intersecția străzilor Prelungirea Brăilei și Frunzei, în vecinătatea unui hotel și o spălătorie auto din zonă. Suflul exploziei a dărâmat pereți, a spart geamuri și a distrus autoturisme.

Explozia s-a produs, cel mai probabil, de la o acumulare de gaze la fosta stație PECO, situată în apropiere, care este în plin proces de dezafectare. Deocamdată nu se știe cum s-a aprins gazul acumulat în subteran. Incendiul a fost stins, însă pompierii acționează în continuare pentru a preveni reizbucnirea focului. Se introduce spumă în subteran.

Potrivit unui prim bilanț, deflagrația a distrus patru mașini aflate la spălătoria auto, pereții și geamurile hotelului și a rupt solul, provocând surparea terenului din zonă. Nu sunt victime, informează ISU Galați. UPDATE:A fost finalizată intervenția la locul exploziei produse la stația PECO dezafectată de la intersecția străzilor Frunzei și Prelungirea Brăilei.

Circulația pe cele două străzi a fost redeschisă, în urmă cu puțin timp, după retragerea echipajelor de intervenție. Pompierii au lichidat incendiul, au pus în siguranță fostul tanc de combustibil de sub pompe și au deschis o anchetă, pentru a stabili cauza exactă care a dus la producerea deflagrației urmate de incendiu. Cel mai probabil, explozia a fost declanșată de lucrările cu foc deschis care se fac la instalațiile auxiliare de la stația PECO dezafectată.

Potrivit ISU Galați, aceste lucrări s-au făcut fără respectarea normelor de securitate la incendiu și, cel mai probabil, fără autorizație, motiv pentru care firma care efectua lucrările va fi sancționată.

Poliția a deschis un dosar penal în cazul exploziei de la stația de carburanți. Se fac cercetări pentru distrugere calificată.

Vezi video aici


Distribuie articolul

You May Also Like