Când electoratul dă vrabia din mână pentru… voucherul de pe gard!

Distribuie articolul

După ce a intrat în vocabularul uzual al românului, cuvântul „voucher” a început să ne bântuie mai ceva ca fantoma Împușcatului! Voucherele de vacanță sunt bonuri de valoare, asemănătoare cu tichetele de masă, sau carduri speciale, cu ajutorul cărora poți achita servicii turistice în România pentru tine și familia ta.

Electronice sau de hârtie, voucherele sunt moneda perfectă de schimb pentru voturile bugetarilor, ne-au acaparat existența și ne-au făcut să ne comportăm ca personajul principal din “Două loturi” a lui Caragiale. Inițial erau șase, acum e unul singur, în valoare de 1.450 de lei. Promise încă din campania electorală, voucherele se vor da din acest an, ba chiar mai sigur din 2018! Cu o condiție majoră, nemenționată în campanie: ÎN LIMITA SUMELOR PREVĂZUTE ÎN BUGET, ALOCATE CU ACEASTĂ DESTINAȚIE! Instituțiile statului abia au bani de salarii, până la rectificare, iar guvernul, ca să se spele pe mâini, a mai pus pe umerii acestora încă o povară! Carevasăzică, Guvernul vrea, bugetul e rău, că nu se întinde, ca gumilastul!

CITEȘTE ȘI: Tichetele de vacanță, un vis frumos dar greu de realizat! 

Deși diversiunea – a se citi prosteala – nu e nouă (e doar spălată cu Perwoll), electoratul e optimist: aud că la unele instituții de învățământ s-au întocmit deja tabele nominale cu beneficiarii. Cine a fost prevăzător, poate pleca în lume cu tot cu tichetul de vacanță, cine nu, așteaptă rectificarea. Sau următoarea campanie electorală. Eu mă întreb ce se va întâmpla în cazul în care o instituție va constata că are bani la buget și alta nu? Când unii vor fi mai bugetari decât alții? Cum nu avem un răspuns, trecem la altă întrebare: știm că voucherele pot fi folosite doar în țară și doar de către titulari. Nu se schimbă, nu se vând, nu dau rest, nu își diminuează valoarea. În cazul fericit, în care vom avea cu ce, unde le vom putea folosi? Și ce înseamnă „pachet minim de servicii”? Căci e posibil să aflăm că ne trebuie, pe lângă voucher și foarte mulți bani în buzunar ca să plecăm într-un concediu în România.

Să rămânem, totuși, optimiști așa cum ne știm de 2000 de ani încoace: voucherele se dau, nu se iau! Și dacă nu se dau acum, mai sunt campanii electorale, noi să fim sănătoși!


Distribuie articolul

You May Also Like