Milioane de euro pentru un drum județean. La final, șoseaua va fi asfaltată ca-n palmă și va avea piste de bicicliști

Distribuie articolul

Consiliul Județean Galați anunță că a semnat contractul pentru reabilitarea DJ 251 Smârdan – Slobozia Conachi – Cudalbi – Valea Mărului – Matca.

Trei societăți comerciale au câștigat lucrarea în valoare de 63.435.554 de lei. În cadrul lucrării, drumul și podețele vor fi consolidate, iar șanțurile de pe margine vor fi refăcute.

„Este un proiect major de reabilitare şi modernizare a 28 de km de pe DJ251, un drum intens tranzitat. Este un proiect complex care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea a peste 12 km de şanţuri betonate şi folosirea unei mixturi asfaltice cu polimeri, care întârzie apariţia fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În premieră pentru Galați, porțiunea de drum va avea piste pentru bicicliști, trotuare, indicatoare rutiere şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

„La finalul proiectului, DJ251 va fi o alternativă modernă pentru DN25 Galaţi-Tecuci. Nu este singurul proiect de modernizare a infrastructurii judeţene pe care îl vom implementa. Suntem aproape de finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru reabilitarea şi modernizarea a încă 51 de km de drum judeţean”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Perioada de execuţie este de 24 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor.


Distribuie articolul

You May Also Like