Călătorii gratuite cu trenul prin Europa pentru tinerii care împlinesc 18 ani

Distribuie articolul

Tinerii pot călători gratuit cu trenul în Uniunea Europeană. Este vorba despre persoanele născute în anul 2000 care, în premieră, primesc un cadou de majorat sub forma unei călătorii pe calea ferată, prin Europa. Programul inițiat de europarlamentarul român Siegfried Mureşan este susținut cu bani de la bugetul comunitar, suma alocată fiind de aproximativ 12 milioane de euro. Începând de vineri tinerii care au împlinit sau vor împlini 18 ani, până pe 1 iunie, se pot înscrie pe site-ul UE și vor primi un permis de călătorie. Autoritățile europene estimează că din România vor fi aproximativ 2.000 de beneficiari ai programului.

„Avem pentru acest proiect alocate 12 milioane de euro, din care evaluăm că vom achiziţiona şi oferi în prima etapă chiar aproximativ 30.000 de bilete tinerilor, în România vor fi probabil între 1.000 şi 2.000 de tineri care vor beneficia”, a spus europarlamentar liberal Siegfried Mureşan, citat de digi24.ro.

În baza permisului valabil 30 de zile, tinerii vor călători cu trenul și vor vizita Europa. Există și limite: călătoria nu trebuie să coste mai mult de 500 de euro și nici nu trebuie să se desfășoare în mai mult de patru țări, la alegerea beneficiarului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns