Basarabean judecat pentru dare de mită

Distribuie articolul

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a finalizat și a întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

”La data de 21.03.2019, inculpatul i-a oferit 20 de euro unui agent de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră și ulterior a majorat această sumă la 50 de dolari în fața colegului agentului de poliție, pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere”, precizează DGA Galați.

În fapt, echipajul de control format din  doi agenți de poliție de frontieră, în timpul efectuării atribuțiilor de serviciu, l-au oprit în trafic pe inculpat și, cu ocazia verificării documentelor persoanei în cauză și ale autovehiculului pe care îl conducea, au constatat faptul că inculpatul deține permis de conducere categoria B, însă vehiculul pe care îl conducea avea masa maximă autorizată mai mare de 4.250 kg, motiv pentru care agenții de poliție de frontieră i-au comunicat că îi vor întocmi acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

”În acest context, inculpatul a oferit suma de 20 de euro agentului de poliție, pentru a nu îi întocmi acte de constatare, sumă pe care agentul de poliție a refuzat-o. Fiind condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești, inculpatul a solicitat să discute cu șeful de tură. În momentul în care șeful de tură i-a explicat din nou cetățeanului moldovean că i se vor întocmi acte de constatare, inculpatul i-a remis suma de 50 de dolari pentru a nu i se întocmi dosar penal”, mai precizează DGA.


Distribuie articolul

You May Also Like