Câinii terapeuți au vizitat o companie din Galați

Distribuie articolul

Angajații gălățeni ai unei companii olandeze cu activități în domeniul naval au fost vizitați de câini terapeuți. Este vorba despre foștii câini maidanezi  Mulan și Caju care au fost salvați de pe străzi, iar acum fac  terapie cu copii și adulți. Câinii au mers la sediul din Galați al companiei pentru a-i ajuta pe angajați să scape se se relaxeze și să scape de stres la locul de muncă.

„Astăzi facem activități asistate de animale cu angajați, pentru relaxare, pentru reducerea stresului și este prima dintr-un șir de instițuții și companii din Galați pe care vrem să le vizităm în următorul an. Sperăm să putem vorbi cu cât mai mulți oaomeni, să trimitem mesajul nostru că și câinii fără stăpâni pot fi utili societății”, a declarat Victor Chitic, psihologul Asociației Animal Society. 

Angajații au fost extrem de încântați de prezența animalelor și ne-au mărturist că și-ar dori să aibă mai des parte de astfel de surprize.

„Îți aduc zâmbetul pe buze indiferent cât de supărat ai fi sau de stresat. Pur și simplu te gândești la ei, ai senzația de bucurie și fericire. Mă bucur mult că ați venit. E ceva nou pentru noi. Ne-au adus zâmbetul pe buze. Are trebui săptămânal să avem parte de astfel de vizite”, ne-a spus Delia, o angajată a companiei olandeze.

Acțiunea face parte dintr-un proiect unic în țară derulat de asociația Animal Society. Este vorba despre un demers care vizează rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor fără stăpân. Concret, în cadrul programului animalele sunt adunate de pe stradă, sunt integrate în familii și apoi sunt selectate și antrenate să devină câini de terapie. Proiectul de la Galați se desfășoară pe durata unui an, iar rezultatele demersului sunt analizate de un institut sociologic profesionist.

În următoarele luni, membrii asociației vor steriliza câinii fără stăpân din oraș și vor merge cu câinii terapeuți la diferite firme și instituții pentru a reduce stresul angajaților. Asociația care a semnat protocolul de colaborare cu Primăria Galați lucrează de mulți ani, cu rezultate bune, alături de copiii cu dizabilități și de bătrânii instituționalizați.

Totul se petrece sub supravegherea doctorului Victor Chitic, psiholog specializat în interacțiunea om-animal, care se ocupă de pregătirea câinilor și supraveghează terapia propriu-zisă și efectele acesteia.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns