Prefectul Panaitescu, pe făraș

Distribuie articolul

Zilele prefectului de Galați în funcție sunt numărate. Gabriel Panaitescu, uns prefect anul trecut, în octombrie, de Guvernul Cioloș cu larga susținere a PNL, se pregătește de debarcare. PSD abia așteaptă să-și instaleze omul la cârma Prefecturii din Galați. Ar fi făcut-o mai de mult, însă nu permite legea. Și nu că PSD n-ar fi încălcat legea niciodată, dar acum pare că vor să o respecte.

”Partidul Social Democrat este un partid care respectă legea și, de aceea, nu a fost schimbat prefectul până acum. Legea spune că funcționarii publici nu pot fi eliberați din funcție în mai puțin de un an de la data instalării, deci vom respecta legea”, a declarat președintele executiv al PSD Galați, Costel Fotea.

În actualul context, funcția de prefect nu mai este o poziție extrem de importantă în economia jocului politic. Prefectul are un rol mai mult decorativ, cu puteri limitate. De aici și răbdarea PSD în a-și impune omul la vârful Prefecturii. Sigur, funcția de prefect este apolitică, însă fiecare partid aflat la putere își impune oamenii în acest fotoliu, deși, potrivit legii, există un Corp al Înalților Funcționari Publici, școliți pe bani de la buget pentru a ocupa funcții în administrația publică locală și centrală.

Conform informațiilor apărute în diverse medii, cel mai vehiculat nume pentru funcția de prefect din partea PSD este Laura Marin, fost deputat, fost inspector școlar general, care n-a prins la mustață încă un mandat de deputat în actuala legislatură. Ungerea Laurei Marin în funcția de prefect pare, mai degrabă, un gest de consolare pentru ratarea intrării în Parlament, fiindcă poziția pe care urmează să o ocupe este mai mult decorativă. Sigur, numirea doamnei Marin în funcția de prefect ar fi o premieră pentru Galați, însă acest lucru contează doar pentru palmares și pentru titlurile de presă. Totuși, instalarea Laurei Marin în fotoliu de prefect nu este sigură 100%.

”Doamna Marin este o persoană cu mule calități care o recomandă pentru funcția de prefect. Are experiență administrativă și legislativă. Este o opțiune serioasă pentru noi, dar haideți să așteptăm toamna și să vedem cum se așază lucrurile. O să fie surprize”, a mai spus președintele executiv al PSD, Costel Fotea.


Distribuie articolul

You May Also Like