Brăilenii și gălățenii, uniți printr-un maraton pe apă

Distribuie articolul

Două evenimente pun pe harta sportului, în același loc, Brăila și Galațiul. Este vorba de un maraton (42 de km) și un semimaraton (20 de km) pe apă, ambele cu startul în județul vecin și cu linia de finiș în orașul nostru.

Competiția, ajunsă deja la a doua ediție, este ”Cupa Dunării de Jos la caiac-canoe”, inițiată de Asociația Club Sportiv Nautic ”Mila 80” Galați, în parteneriat cu Primăria municipiului Galați, Palatul Copiilor Galați și Primăria municipiului Brăila.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29 – 30 iunie 2019, în municipiul Galați, pe Faleză, în zona Foișor. Conform organizatorilor, programul arată la modul următor:

Sâmbătă, 29 iunie 2019:

–              ora 10.00, Faleza Dunării din Brăila, zona debarcaderului RaAy: înscrieri, validări și ședință tehnică pentru toți concurenții.

–              ora 11.00, localitatea Gropeni, județul Brăila. Startul pentru maraton, caiac-canoe, 42 km.

–              ora 12.30, Faleza Dunării din Brăila, zona debarcaderului RaAy. Startul pentru semimaraton caiac-canoe, 20 km. 

–              ora 11.00, Faleza Inferioară a Dunării din Galați, zona Foișor, expoziție de echipament sporturi pe apă (caiac, canoe, SUP, padele, pagăi, veste de salvare) și familiarizarea copiilor cu acestea; activități tematice pentru copii – colorat, pictat, confecționat diferite articole din materiale reciclabile; premierea copiilor.

–              întâmpinarea și felicitarea concurenților la zona de finiș, foișorul de pe Faleza Inferioară a Dunării din Galați.

Duminică, 30 iunie 2019

–              ora 11.00, dacă vremea va fi favorabilă, în dreptul Falezei Inferioare din Galați, va avea loc  un interesant concurs de sprint de 1000 m.

–              în zona Foișor, pe Faleza Inferioară a Dunării, la Galați, vor fi expuse desenele, planșele și articolele realizate de copii.

–              După încheierea tuturor probelor va urma festivitatea de premiere.

Conform organizatorilor, la aceste competiții vor participa sportivi legitimați la cluburi din țară și din străinătate, dar și amatori nelegitimați, cu caiace, canoe și orice ambarcațiune fără motor.


Distribuie articolul

You May Also Like