Fostul președinte CJ Brăila, din nou la pușcărie

Distribuie articolul

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, se întoarce în închisoare. Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv, astăzi, la 3 ani și 8 luni închisoare cu executare, o pedeapsă mai mare decât cea pronunțată în primă instanță.

Pedeapsa a fost majorată cu 8 luni. În martie, Tribunalul Vrancea îl condamnase pe Bunea Stancu la 3 ani închisoare pentru conflict de interese, fiind achitat pentru abuz în serviciu.

Procurorii DNA Galați au stabilit că fostul președinte al Consiliului Județean Brăila a obținut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive. Totul s-a întâmplat între anii 2006 și 2012, perioadă în care fostul președinte CJ era acționar majoritar al unei societății comerciale, care, printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi și de membru fondator la celălalt club sportiv.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. În anul 2015, el a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul ”Mită la PSD”. După pronunțarea sentinței definitive, Bunea Stancu a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani și a fost eliberat condiționat în 2016.


Distribuie articolul

You May Also Like