Galațiul va avea seră cu palmieri și curmali. Ce va conține, cât va costa, când va fi gata

Distribuie articolul

Grădina Botanică din Galați va avea o seră spectaculoasă cu plante exotice. Aceasta va fi construită peste scheletul de metal, abandonat de peste 20 de ani. Investiția este de aproximativ 15 milioane de lei, bani de la bugetul Consiliului Județean Galați. Autoritățile județene au semnat miercuri ordinul de începere a lucrărilor și au anunțat că sera de la Galați va fi una dintre cele mai spectaculoase din țară. Obiectivul va putea fi utilizat în scopuri didactice și va fi gata la începutul anului viitor.

„Vom construi la Galaţi una dintre cele mai frumoase sere de plante exotice din ţară. Astfel, după mai bine de 20 de ani de când a fost abandonat, scheletul metalic inestetic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi transformat într-o spectaculoasă seră, în care gălăţenii vor putea admira palmieri de aproape 20 de metri înălţime şi sute de plante exotice. Noua seră va deveni cu siguranţă unul dintre cele mai vizitate locuri din Galaţi. De asemenea, vom amenaja şi un spaţiu pentru expoziţii temporare, unde elevii vor putea desfăşura diverse activităţi didactice”, a anunțat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit schițelor, sera principală va avea plante mediteraneene, precum mirt, dafin și măslin, dar și plante subtropicale cu colecții de citrice (lămâi, mandarin, portocal, grepfrut) și de mușcate. De asemenea, în interior vor fi plante tropicale, pe listă aflându-se specii de bananier, avocado, arbore de cafea, Yucca, Ficus, Asparagus, Araucaria și liane. Tot în sera principală, vizitatorii vor admira specii de cactuși din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina și specii de aloe din Africa și America de Sud. În corpul vertical al serei vor fi specii de curmali, cocotieri, Papaya și palmieri din Asia (China, Japonia, Laos, Indonezia) din America de Nord (Florida și Colorado) din America de Sud și Centrală (Mexic, Brazilia, Argentina, Guatemala) și din Madagascar, Malta și Insulele Canare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns