Scandal pe vânzarea terenurilor primăriei

Distribuie articolul

Exasperat că opoziția din Consiliul Local blochează vânzarea terenurilor municipalității, primarul Ionuț Pucheanu i-a declarat pe cei care se opun ”frustrați”, ”demagogi” și ”falși” după care a anunțat că nu va mai propune nicio astfel de tranzacție, până la sfârșitul mandatului.

De câteva luni, opoziția PNL – PMP – independenta Simona Vreme nu votează proiectele municipalității ce vizează vânzarea de terenuri, motivând că banii ar fi destinați pentru acoperirea salariilor mărite și nu investițiilor. Cum e nevoie de 2/3 din voturi favorabile și alianței PSD-ALDe-UNPR îi lipsește unul singur pentru a face acest barem, situația a ajuns să-i deranjeze pe majoritari.

La ședința din această săptămână, viceprimarul Sorin Enache a ținut un discurs în favoarea votării vânzării terenurilor aflate pe ordinea de zi, motivând că banii care strânge, aproximativ 600.000 de lei, s-ar duce spre investiții. Nu a fost suficient de credibil, din moment ce nimeni din opoziție nu și-a dat girul, fapt ce l-a făcut pe primarul Ionuț Pucheanu să izbucnească.

”Ați refuzat dreptul unor oameni de a avea o proprietate pe raza municipiului Galați și o faceți dintr-un afront și o frustrare personală pentru că propunerile dvs. nu au intrat în Consiliul Local”, i-a reproșat primarul Ionuț Pucheanu consilierului independent Simona Vreme.

”În calitate de consilier local și membru al comisiei juridice, analizez proiectele din punct de vedere al oportunității lor”, s-a justificat aceasta.

”Eu nu vreau să intru în polemică cu dvs, dacă ne spuneți cu banii de la un singur teren ce investiții s-au făcut, eu mă înclin în fața dvs”, a replicat consilierul local PMP, Oana Iurescu.

Cum au fost și alte voci critice din partea PNL, în frunte cu liderul de grup, Onuț Atanasiu, primarul a trecut la invective, amenințând apoi că va bloca personal vânzarea de terenuri.

”Eu vă promit următorul aspect, doar pentru a-i demonstra pentru a mia oară lui Onuț Atanasiu că împroașcă și nimic mai mult. Vă promit că până la sfârșitul anului și până la sfârșitul acestui mandat nu voi mai veni cu niciun proiect de vânzare de terenuri și am să vă demonstrez că bugetul Galațiului poate supraviețui indiferent de creșteri salariale și fără aceste vânzări. Vedeți cât este de demagogic și cât de falși sunteți, ca moștenitori ai lui Boc și Băsescu, să veniți și să spuneți că niște creșteri salariale nu sunt sustenabile?”, a răbufnit Ionuț Pucheanu.

Prima dată au fost blocate tranzacțiile cu terenuri în noiembrie, anul trecut, iar din februarie aceasta a devenit o practică a opoziției.


Distribuie articolul

You May Also Like