La Galați a apărut primul caz de meningită West Nile din acest an

Distribuie articolul

Un apicultor din județul Galați a luat virusul West Nile. Este primul caz de meningită de acest tip confirmat în anul 2017. Pacientul este un bărbat în vârstă de 63 de ani care s-a prezentat la medic la începutul lunii august. Rezultatele analizelor medicale au venit în urmă cu trei zile: medicii gălățeni au stabilit că este vorba despre un caz de meningită cu virusul West Nile. Imediat, pacientul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. De asemenea, Centrul de transfuzii din Galați a fost notificat deoarece în următoarele 30 de zile nu are voie să primească donatori care locuiesc în aceeași zonă cu bolnavul.

„Avem un caz de meningită cu virusul West Nile, un bărbat de 63 de ani din județul Galați. Bărbatul este apicultor ocazional în zona Foltești. Diagnosticul a fost confirmat pe 22 august iar în prezent el este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, acolo unde primește tratament de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, Liliana Iordăchescu.

Virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice, adică vărsături, greţuri şi febră. Singura măsură de protecție este prevenirea înțepăturilor de țânțari. De aceea, medicii recomandă populației să poarte îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi și să utilizeze substanțe chimice împotriva țânțarilor. De asemenea, oamenii trebuie să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin montarea unor plase de protecție, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor și să îndepărteze gunoiul menajer.


Distribuie articolul

You May Also Like