Boicot liberal în ședința Consiliului Local

Distribuie articolul

Pentru prima dată în actualul mandat, consilierii locali PNL au decis să nu se prezinte în bloc la ședința Consiliului Local, nemulțumiți de modul cum gestionează primarul Ionuț Pucheanu relația cu ei.

Liberalii au decis să recurgă la acest gest deoarece nu au fost consultați înainte de stabilirea datei ședinței extraordinare din data de 17 iulie.

”Înaintea oricărei ședințe există o consultare cu liderul de grup, ori acesta nu a avut loc, în cazul nostru. Trebuie să stabilim de comun acord data și ora ședinței, astfel încât să poată participa un număr cât mai mare de consilieri, ori acest lucru nu s-a întâmplat. Dacă tot își imaginează că nu au nevoie de noi, am decis să nu ne prezentăm, să vadă ce se întâmplă în astfel de situație”, ne-a declarat Onuț Atanasiu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Galați.

În absența celor șapte consilieri liberali, dar și a altor trei (inclusiv a independentei Simona Vreme), nu s-a putut întruni cvorumul de 2/3 necesar în cazul hotărârilor ce vizează patrimoniul local, astfel încât un proiect de HCL nu a mai fost supus dezbaterii. Este vorba de cel care viza trecerea unui imobil situat în municipiul Galati (str. Ionel Fernic nr. 4A, lotul 2), din domeniul public al municipiului Galați și administrarea Consiliului Local al municipiului Galați în domeniul public al județului Galați și administrarea Consiliului Județean Galați.

Celelalte trei proiecte au fost adoptate fără probleme.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns