În anul Centenarului, guvernanții vorbesc despre grațiere. A lor, bineînțeles!

Distribuie articolul

Se spune că atunci când toată lumea îți zice că ești prost, te duci să te culci. Ideal ar fi ca atunci când lumea îți spune că ești ticălos să te predai. Din păcate nu se întâmplă așa ceva în cazul politicienilor români care se miră ca boul la poartă nouă atunci când sunt criticați de reprezentanții instituțiilor din străinătate în povestea despre siluirea legilor justiției. Mai nou, indivizii care populează guvernarea au început să umble la coarda sensibilă a populației. Cică mulți români au fost condamnați pe nedrept și ar fi bine să-i grațiem pe toți, chiar dacă printre ei se strecoară și infractori din politică, precum….precum….precum….Liviu Dragnea(sic).

„Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă…Unii zic că nu e oportună pentru că imediat se personalizează discuţia şi spun că cel care ar beneficia este preşedintele PSD-ului, Dragnea…Cum procedăm în momentul în care conştientizăm că unii oameni au fost condamnaţi pe nedrept, soluţia este una de acest gen, printr-o măsură de corectare a situaţiei. Eu vorbesc, nu de Liviu Dragnea, vorbesc de mii de procese şi sunt mii de oameni care au avut de suferit. Din cauza lui Liviu Dragnea trebuie să lăsăm toţi aceşti oameni să sufere pe nedrept?”, a declarat, fără să clipească, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În discuția despre grațiere s-a băgat și un membru al Guvernului cu probleme penale. Cică în anul Centenarului ar merge o grațiere, a declarat, pe persoană fizică, domnul Darius Vâlcov, atunci când a fost întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

„Moment zero în anul centenar este un moment potrivit pentru toată lumea, pentru că în acel moment zero poate se vor putea spune multe lucruri, care poate astăzi nu se pot spune. Asta e părerea mea, separat de cea de consilier de stat”, a grăit Darius Vâlcov la un post tv.

Pentru cei care au fost plecați pe lună trebuie să spunem că președintele PSD, Liviu Dragnea, este condamnat DEFINITIV la închisoare cu suspendare pentru fraude electorale. De asemenea, liderul partidului de guvernământ a fost condamnat în prima instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive.

Tot pentru cetățenii care au ca pasiune călătoriile spațiale și nu sunt la curent cu poveștile terestre și penale din România, trebuie să spunem că Darius Vâlcov este consilier de stat al prim-ministrului și că pe 8 februarie 2018 instanța supremă l-a condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate. În acest caz, decizia nu este definitivă iar faptele ar fi fost comise în timp ce Vâlcov era primarul orașului Slatina.

Așadar, să-i grațiem pe politicieni, să-i votăm, să-i pupăm în bot și să nu-i mai întrebăm de unde au milioane de euro prin conturi, viloaie care cocoșează scoarța terestră, mașini de lux și tone de urină cu care ne spală pe cap. Părerea lor!


Distribuie articolul

You May Also Like