Autoritățile vorbesc din nou despre impunerea unor restricții zonale sau regionale. Galațiul ar putea fi vizat

Distribuie articolul

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, susține că este posibil ca autorităţile să impună măsuri de restricţie zonale sau regionale unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus.

Printre județele cu numeroase cazuri de infectare este și Galați. Conform statisticilor, cele mai afectate zone din țară sunt București, Suceava, Brașov, Argeș și Galați. De asemenea, în ultimele săptămâni au crescut foarte mult infectările în județele Dâmbovița, Prahova și Arad. Aceste zone sunt monitorizate de autorități și, în funcție de evoluția situației, ar putea fi vizate de o serie de măsuri restrictive.

„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Reprezentantul Guvernului susține că înmulțirea cazurilor este provocată de persoanele care nu respectă regulile impuse de autorități.

„Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a explicat Raed Arafat.

Măsurile de restricție ar putea fi impuse începând de marți când intră în vigoare Legea carantinei și izolării.


Distribuie articolul

You May Also Like