Un gălățean a declarat război sistemului sanitar

Distribuie articolul

Un nou scandal a izbucnit în lumea medicală gălățeană. Partenerul unei femei care în luna iunie a murit la Spitalul Sf.Apostol Andrei din Galați spune că decesul a fost provocat de o bacterie luată din unitatea medicală. În plus, persoana care face acuzațiile susține că angajații spitalului sunt neglijenți și că au încercat să ascundă adevărul deoarece nu au realizat o analiză care ar fi dus la descoperirea bacteriei.

În replică, reprezentanții Spitalului Județean și cei ai Direcției de Sănătate Publică declară că au făcut verificări și au respins toate acuzațiile.

„S-a internat în data de 24 de mai într-o stare extrem de gravă, cu o insuficienţă respiratorie acută. Al doilea diagnostic trecut în foaia de prezentare şi de spital este infecţie cu clostridium dificile, analiză cu care a venit de acasă, iar  în urma investigaţiilor efectuate de nucleul epidemiologic s-a constatat că această analiză şi această infecţie erau de undeva din afara Spitalului Judeţean Galaţi”, a declarat Angel Trifan, coordonatorul SMURD.

Răspunsul autorităților nu l-a mulțumit pe reclamant care a declanșat o campanie online împotriva abuzurilor din spitale.

 „Am o întrebare pentru doamna ministru: cine este răspunzător pentru epidemia de CLOSTRIDIUM DIFFICILE din Spitalul de Urgență Sf.Apostol Andrei cât și din celelalte spitale? Bolnavii se duc la spital să se trateze de o boală și pleacă infectați cu alte boli. Câți oameni au murit până acum din cauza infecțiilor intraspitalicești? Ceaușescu a fost judecat pentru genocid, cei răspunzători pentru morții din spitale pentru ce ar trebui să fie judecați? SPITALELE au avut grijă să fie acoperite de hârtii. Iar cine cercetează este tot angajat al statului. Așa că au tot interesul să acopere neregulile care apar”, a scris, pe FB, Ion Apostolache.

Bărbatul a decis să poarte în permanență un tricou pe care este inscripționat mesajul campaniei sale. În plus, reclamantul a anunțat că se va adresa instanței și, eventual, CEDO.


Distribuie articolul

You May Also Like