Aveți grijă ce cumpărați. În magazinele gălățene există lapte expirat și brânză lipicioasă cu mucegai

Distribuie articolul

Produse lactate expirate, cu mucegai și cu probleme de compoziție. Asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului Galați în timpul unor razii prin magazinele din municipiu și din județ. În ultimele săptămâni au fost verificați 15 agenți economici, la toți aceștia fiind constatate abateri de la legislația în vigoare.

„În 7 magazine alimentare s-au găsit la comercializare produse expirate (lapte, cașcaval , iaurt, unt, sana, brânză topită, cremă de brânză, etc). Doi operatori economici comercializau brânzeturi cu modificări organoleptice: colonii de mucegai, culoare modificată, suprafață cu consistența lipicioasă, etc. S-au prelevat 3 probe de laborator din produsele cașcaval, cremă de unt respectiv telemea. În urma analizelor de laborator 2 produse au fost declarate neconforme: cașcavalul și telemeaua, (cașcavalul având parametrul umiditate mai mare cu 1,5% față de cel prevăzut iar pentru telemea procentul de grăsime a fost mai mic cu 7% față de cel înscris pe ambalaj)”, se arată într-un raport de activitate al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați.

Ca urmare, comisarii au oprit de la comercializare, temporar sau definitiv, produse în valoare de peste 6.000 de lei. Pentru abaterile constatate s-au aplicat trei avertismente și 15 amenzi contravenționale în valoare totală de 39.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like