Linia dublă de pe Coșbuc, mai continuă ca niciodată!

Distribuie articolul

Mai mulți membri activi de pe pagina de Facebook ”Grupul Șoferilor din Galați” ne-au semnalat faptul că linia dublă continuă de pe Bulevardul George Coșbuc a fost refăcută și nu mai are întreruperi decât în dreptul marilor intersecții.

„Mulți oameni ne-au scris și nouă și s-au plâns că nu mai pot intra la blocurile M sau la Hotelul Turist ori Casa de Cultură, dar și prin alte zone de-a lungul bulevardului. Și am vrea să ne spună și nouă primăria dacă e o decizie asumată de a se renunța din nou la acele treceri care existau în trecut sau au făcut exces de zel cei care fac marcajele”, ne-a scris unul dintre administratorii GSDG.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a confirmat faptul că linia dublă continuă de pe Bulevardul George Coșbuc a fost refăcută integral și că, într-adevăr, s-a renunțat la trecerile de pe parcurs.

„Este o decizie a Comisiei pentru Siguranța Circulației, pe care noi nu am făcut decât să o punem în aplicare. S-a constatat că, în ultimul an, s-au produs foarte multe accidente pe această arteră rutieră, marea majoritate exact din cauza acestor treceri. Așa că s-a decis să renunțăm la aceste întreruperi ale benzii continue, iar șoferii să schimbe sensul acolo unde există această posibilitate, adică la prima intersecție sau în sensurile giratorii. Poate că ocolesc un pic, dar nu mai periclitează viața lor și a celorlalți participanți la trafic”, a explicat primarul.

Edilul șef le-a sugerat riveranilor de la blocurile M să intre pe breteaua care duce spre locuințele lor pe la intersecția de la Moldova, iar celor care vin spre Palatul de Justiție și vor să intre la Hotelul Turist sau Casa de Cultură a Sindicatelor să întoarcă la sensul giratoriu de la Penny. Pe viitor, Primăria va amenaja cel puțin două sensuri giratorii pe Bulevardul George Coșbuc, unul în intersecția de la fostul Hotel ”Moldova” și celălalt în intersecția cu Calea Basarabiei.


Distribuie articolul

You May Also Like