Intersecția morții de la Șendreni a fost reconfigurată

Distribuie articolul

Modificare în intersecția morții de la ieșirea din Șendreni. Vineri dimineață, o echipă de la Compania de Drumuri Naționale a reconfigurat intersecția dintre DN25 și DN2B în care s-au produs numeroase accidente mortale. Reconfigurarea ar trebui să reducă numărul accidentelor grave.

Concret, specialiștii au realizat o bretea care îi obligă pe șoferi să vireze ușor la dreapta înainte de a intra în intersecție ceea ce asigură o vizibilitate mai bună șoferilor. Modificarea are acordul Poliției Rutiere și a fost făcută la patru zile după ce în zonă s-a produs încă un accident grav, soldat cu doi morți.

În intersecția de la stația de carburanți de la ieșirea din Șendreni, către Galați, se produc numeroase accidente grave, soldate cu morți și răniți. Zona administrată de Compania Națională de Drumuri reprezintă un pericol pentru șoferi pentru că prin intersecție trec foarte multe mașini, vizibilitatea este proastă iar semnalizarea rutieră este necorespunzătoare.

O petiție online lansată de membrii organizației Pentru Galați solicită „construirea unui sens giratoriu atât pentru fluidizarea traficului din zonă cât şi mai ales pentru salvarea de vieţi omeneşti şi protejarea conducătorilor auto şi a pasagerilor”.

Inițiatorii demersului îşi exprimă îngrijorarea faţă de nepăsarea administratorilor drumului în raport cu evenimentele tragice ce au loc în mod constant în zona respectivă și anunță că semnăturile strânse vor fi depuse împreună cu o cerere la sediile administrative din Galaţi și Şendreni, dar şi la Prefectura judeţului Galaţi. Campania de strângere de semnături se va încheia sâmbătă, 31 august.


Distribuie articolul

You May Also Like