GREVĂ și DEMISII la societățile care asigură transportul public în Galați și din Brăila

Distribuie articolul

Un protest al șoferilor de la societatea Braicar a dat peste cap transportul public de persoane din municipiul Brăila. Joi, 24 mai, angajații companiei au refuzat să iasă pe trasee și au declanșat un protest spontan. Dimineață, la intrarea în tură, salariații s-au adunat în curtea Depoului din zona Radu Negru în timp ce stațiile din oraș erau pline de oameni care așteptau în zadar autobuzul sau tramvaiul.

„Protestul este în dezavantajul cetățenilor și al șoferilor. Oamenii pierd timpul prin stații și să nu uităm că au și ei drepturi. Să nu li se vorbească urât, să nu li se închidă ușa în nas, să nu li se dea bilete la negru. Iar șoferii care refuză să muncească nu primesc salariu și bonuri de masă în perioada protestului”, a declarat Mihai Dragomir, primarul municipiului Brăila.

Angajații Braicar sunt nemulțumiți de salarii dar și de faptul că Tribunalul Brăila a decis miercuri să le suspende greva de avertisment programată joi dimineață, în intervalul orar 5.00-7.00. Ei amenință cu declanșarea grevei generale la începutul lunii viitoare dacă nu vor obține creșterile salariale solicitate. Potrivit sindicaliștilor, aproximativ 80% din angajații societății Braicar au salariul minim pe economie iar un șofer cu sporuri și cu ore suplimentare câștigă lunar cel mult 2.000 de lei.

Și la transportatorul public de persoane din Galați sunt probleme. Conducerea Transurb formată din directorul interimar al societății, Adrian Negraru, și din președintele Consiliului de Administrație, Gigel Caliga, va demisiona pe parcursul zilei. Cei doi își vor prezenta demisiile joi în fața membrilor Consiliului de Administrație. Ei renunță la funcții în condițiile în care au intrat în conflict cu reprezentanții Primăriei Galați.

Săptămâna trecută, șefii Transurb au declarat că orașul Galați ar putea rămâne fără transport public din cauza datoriilor uriașe pe care le înregistrează față de furnizori și alți parteneri. Conducerea Transurb a mai spus că s-a ajuns în pragul incapacității de plată întrucât Primăria nu a virat, de luni bune, banii de subvenție pentru persoanele care beneficiază de gratuități și reduceri în transportul public.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții municipalității au desființat punct cu punct acuzațiile conducerii Transurb. În plus, șefii societății au fost acuzați de minciună, prost management și manipulare prin articole de presă. Ca urmare, edilul șef Ionuț Pucheanu a trimis la fața locului Corpul de Control al Primarului pentru a face verificări.


Distribuie articolul

You May Also Like