Atenție la salata de icre de știucă!

Distribuie articolul

Produsul „Salată cu icre de știucă de Tulcea” a primit protecția națională, a anunțat Ministerul Agriculturii. Denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului. Salata cu icre de știucă de Tulcea este o cremă de culoare alb-gălbuie, obținută din minim 29% icre din care cel puțin 15% icre de știucă cu bobul întreg și 14% icre de pește deltaic din speciile caras, babușcă, roșioară, crap, șalău sau biban), în amestec cu ulei de floarea-soarelui, apă carbogazificată, sare gemă neiodată și zeamă de lămâie. România are patru produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care trei Indicații Geografice Protejate, cum sunt Magiunul de prune Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Țara Bârsei și produsul Telemea de Ibănești înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată. La Comisia Europeană se află depuse documentațiile pentru alte patru produse pentru dobândirea protecției europene Indicație Geografică Protejată, trei produse sunt în analiză: Cârnații de Pleșcoi, Cașcavalul de Săveni și Telemeaua de Sibiu, iar în fază de opoziție europeană produsul Scrumbie de Dunăre afumată.

Distribuie articolul

You May Also Like