Anchetă la Direcția pentru Protecția Copilului Galați în dosarul minorilor dispăruți

Distribuie articolul

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați a luat premiul 1 cu coroniță pentru numărul mare de copii dispăruți. Instituția gălățeană este pe primul loc în țară la acest capitol.

„Realizarea” nu a fost ingurgitată de reprezentanții Consiliului Județean care au anunțat o nouă anchetă internă. După controalele finalizate cu capete tăiate în urma scandalului cu fata plină de sânge, la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați a început un nou audit. L-a comandat președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, după ce a văzut statisticile prezentate de Poliție.

Potrivit polițiștilor, aproximativ un sfert dintre copiii căutați de Poliție în întreaga țara provin din centrele Direcției gălățene. Poliția a anunțat că din centrele DGASPC Galați lipsesc 20 de copii. Reprezentanții instituției și polițiștii spun că în majoritatea cazurilor este vorba despre plecări voluntare. Minorii obțin bilete de voie pentru a ieși în oraș și fie nu respectă termenul de întoarcere în centru, fie nu anunță când revin, în ambele cazuri fiind sesizată Poliția. Rămâne de văzut ce tărtăcuțe vor mai colora asfaltul în urma auditului comandat de CJ.

Cică va fi un control dur, iar vinovații vor fi pedepsiți, mai ales că șefii consiliului s-au autosesizat și au cerut explicații în regim de urgență. Vom trăi și vom vedea!


Distribuie articolul

You May Also Like