O nouă categorie de persoane exceptată de la plata taxei de habitat

Distribuie articolul

Din acest an, taxa locală nu va mai fi plătită de persoanele persecutate din motive etnice în perioada celui de-al doilea război mondial, categorie în care se încadrează, în primul rând, romii și evreii. Decizia este prevăzută într-un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local de la începutul acestei luni.

Până în prezent, erau scutiți de achitarea taxei veteranii de război și văduvele veteranilor de război nerecăsătorite, reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate și persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate. Aceste categorii de persoane sunt scutite și de la plata impozitului pe clădiri,

”Prin Legea nr. 126/2017 a fost modificată OG nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. Astfel, categoria de persoane exceptate de la plata taxei de habitat trebuie să includă și persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice”, se arată în expunerea de motive a HCL.

Din acest an, taxa de habitat a fost majorată în Galați la 85 de lei de persoană pe an, față de 67 de lei de persoană pe an, cât era până acum.


Distribuie articolul

You May Also Like