EDITORIAL/ Trădarea din sensul giratoriu

Distribuie articolul

Liberalii au căpătat valențele unei turme despre care șeful este unicul deținător al yalei de la ușa timpului de repoziționare.

S-a simțit, mai ales în ultimele două-trei săptămâni, un contraatac abrupt al celor din #echipacastigatoare pentru a recupera decalajul și a trece aproape decisiv în avantaj.

Toate acestea, bineînțeles cu un preț. Multe promisiuni ce vor trebui cumva onorate la scadență.

Agenda publică estivală nu mai e cea a guvernării, ci exclusiv a alegerilor interne ale liberalilor ce se vor desăvârși la 25 septembrie. Pe de-o parte, chiar e de apreciat ce au reușit cei din PNL – trecerea problematicii guvernării în plan secund și maximizarea atenției către acest scrutin intern.

În condițiile unei guvernări în coaliție cu ceva nervozități pe-alocuri, chiar pare o rețetă de succes.

La malul gârlei, trebușoara s-a sucit precum personalul de Întorsura Buzăului.

Președintele Stângă a ajuns între timp la concluzia că Dobre avea dreptate și, în consecință, l-a salutat pe Orban din mers, undeva pe la Cilibia.

Bineînțeles, salutările au fost transmise tot pe persoană fizică.

Dacă la vizita lui Ludovic Orban din vară, președintele Stângă afirma fără echivoc că-l va susține, bineînțeles fără a avea o împuternicire a BPJ, acum câteva zile a întors-o spre Câțu. Și tot pe persoană fizică.

C-așa-i modelul.

Acest traseu urmat de liderul PNL Galați este unul în sens giratoriu din care cu greu se poate ieși pe un drum alternativ.

Cotitura despre care se vorbește de mai multă vreme pe la colțurile sediului PNL, n-ar avea mari speranțe pentru continuitate dincolo de vremea paltonului.

Că să ne clarificăm. În acest moment, ne aflam în postura in care ești cu cartea de Păcălici în mână și nici un jucător nu mai are de tras. Drăguț, nu?

Pentru susținătorii, atât câți mai sunt, viezurelui Dobre aș spune doar să nu se extazieze prea mintenaș, neexistând motive cumsecade.

Vorbim doar despre un pensionar liberal, ce naiba…?


Distribuie articolul

You May Also Like